הרפס השפתיים – הרפס סימפלקס הרפס סימפלקס הוא נגע של שלפוחיות מלאות בנוזל. מאוד כואב ולא נעים למראה. בשלב הראשון ישנה מעין צריבה, ולאחר מספר ימים של בעבוע ופעילות, הוא מתחיל להתייבש, להצטמק ולגרד. מגע בשלפוחיות שיוצאות עם התפרצות של הרפס שפתיים ואז מגע באזור אחר של הגוף יכול להדביק את המקום החדש. זאת הסיבה שכל כך חשוב לשטוף היטב את הידיים לאחר מריחת משחה על נגע של הרפס שפתיים. אדם הנושא את הנגיף לא יחלים ממנו לעולם. הנגיף יכול להיות שקט ולא פעיל שנים רבות אך הוא עדיין קיים בגוף.
הגורמים להרפס סימפלקס: מתח, מחלת חום, חשיפה לשמש, חילופי עונות, שינויים הורמונאליים, חולשה חיסונית, חסרים תזונתיים, מגע עם אדם בעל הרפס פעיל, טיפולים קוסמטיים כגון פילינג או איפור קבוע .
אנשים הסובלים מהרפס יודעים כבר לזהות מתי עומדת להגיע התפרצות ההרפס, על פי ה"דגדוג" או הצריבה שמגיעים לפני יציאת השלפוחיות.
הטיפול הקונבנציונלי להרפס היום הוא משחות וכדורים אנטיויראליים, אולם לאורך זמן הוא עלול לגרום לעמידות של הנגיף -ולהפסיק להשפיע, לפגוע בתפקודי כבד, בחילות, כאבי בטן, שלשולים, כאבי ראש וסחרחורות, דיכאון, כאבים בזמן המחזור החודשי ואף כאבי שרירים ומפרקים.
לעיתים, גם אם לא ניתן למנוע לחלוטין את ההתפרצות הרפס, ניתן בהחלט בעזרים טבעיים - לקצר את משך המחלה ואת זמן הופעת השלפוחיות, להקטין באופן משמעותי את הכאב הנובע מהרפס, להפחית או למנוע את הגרד הבלתי נסבל, למנוע התפרצויות חוזרות ולמנוע צלקות: טיפול ארומתרפי בהרפס יתרכז בשמנים בעלי השפעה מחטאת, אנטי ויראלית והשפעה המיטיבה עם שיקום עור פגום וחידוש רקמות . מעבר לכך, רצוי לא לגעת בפצע, אלא לתת לו ליפול לבד כדי למנוע צלקות, סימנים ואודם. השמנים המתאימים לטיפול בוירוס הרפס: שמן קלנדולה, לבנדר, עץ התה, רבנסרה, מנתה, סנדלווד, אורגנו, טימין, היפריקום ורומן קמומיל. בסיס להכנת משחה המכילה את השמנים הנ"ל יכול להיות חמאת שיאה שתיתן למשחה מרקם שומני ומשחתי או ג'ל אלוורה שיתן למשחה מרקם קליל ובעל כושר ספיגה על העור.